ההבדלים שחשוב להכיר
אחת ההחלטות הכי משפיעות על הצלייה שלך היא הרשת.
היא נוגעת בבשר, קובעת את סימני הצריבה, משפיעה על חום ישיר ובסופו של דבר: על הטעם.
אז מה עדיף?
נירוסטה מבריקה או ברזל יצוק מסיבי? הנה כל מה שצריך לדעת:
רשת ברזל יצוק (Cast Iron)
✅ יתרונות:
- שומרת על חום לאורך זמן צריבה עמוקה וקראסט איכותי (אפקט מאיירד חזק יותר)
- אוגרת חום
- חזקה ועמידה לאורך שנים בשימוש נכון
❌ חסרונות:
- רגישה ללחות עלולה להחליד אם לא שומרים נכון
- דורשת שימון קבוע
- כבדה פחות נוחה לפירוק וניקוי מהיר
🧼 תחזוקה:
- רק מברשת אחרי חימום
- חימום ושימון לאחר כל נקיון יסודי(סקוטש,מים וסבון)
- להשאיר עם שומן לאחר השימוש
רשת נירוסטה (Stainless Steel)
✅ יתרונות:
- קלה לניקוי אפשר גם מסירי שומנים ואפילו מדיח
- לא מחלידה עמידה מאוד בתנאי חוץ
- קלה במשקל נוחה יותר לפירוק
❌ חסרונות:
- לא שומרת חום כמו ברזל אפקט הצריבה עדין יותר
- עלולה להתעקם לאורך זמן אם לא איכותית(לכן מולץ רשת עבה של 8 מ"מ ומעלה)
- מתקררת מהר(שזה גם יתרון)
🧼 תחזוקה:
- מברשת ניקוי אחרי חימום
- ניתן לשטוף במים וסבון או מסירי שומנים אבל עדיף לנקות עם מברשת כשהרשת חמה
- לא חובה לשמן אבל זה עוזר לשחרור בשר קל יותר
💡 מתי לבחור מה?
| אתה רוצה… | תבחר ב… |
| צריבה מושלמת עם סימני גריל דרמטיים | ברזל יצוק |
| ניקוי מהיר ותחזוקה קלה | נירוסטה |
| גריל שנשאר בחוץ לאורך זמן | נירוסטה איכותית |
| רשת אוגרת חום, רוטציה, עבודה מקצועית | ברזל יצוק |
🧠 טיפ של מרפסת הבשר:
לא לנקות את הרשת לאחר השימוש, השומן שומר עליה.
נקיון עם מברשת אחרי החימום לפני הנחת הבשר.
בנירוסטה אתה שולט בזמן.