הזמנתם חברים או משפחה, השקעתם בבשר מצוין, אווירה מעולה, הגריל כבר דלוק
ובמציאות (לפעמים): אתה בזיעה מול הגריל, מתמלא בעשן ונלחם בלהבות בזמן שכולם יושבים,שותים,צוחקים ונהנים.
אז איך עושים את זה נכון?
ככה ⬇️
🧠 הסוד לאירוח רגוע: שלבים ברורים
המפתח לאירוח מוצלח הוא תכנון לפי סדר ביצוע מה מצריך זמן, מה אפשר להכין מראש, ומה מגישים מיידית.
כך תוכל לצלות, להגיש וליהנות בלי לחץ ולהנות מהחברה(ומחמאות)
תכנון כמויות בקנית הבשר
אז לפני תכנון הארוחה בואו ונבין את הכמויות שאותן צריך לקנות, במידה ומדובר בבשר עם עצם או נתחים לבישול ארוך יש לקחת בחשבון את הפחת ולהוסיף 30% למשקל הנתח בקניה בגלל משקל העצם וגם מאבדים משקל במהלך הבישול:
• גבר ממוצע אוכל 350–400 גרם בשר
• אישה ממוצעת אוכלת 250–300 גרם בשר
• ילד: 150–200 גרם
כמובן שזה תלוי כמה מנות ותוספות יש מסביב
🔪 שלב 1 צליית הירקות
למה להתחיל איתם?
גם להם צריכים זמן,ניתן לחתוך ולסדר בזמן ששאר הבשר מתבשל והם יכולים להמתין בחוץ או במקרר עד הארוחה
איך?
- חתוך מראש (קוביות/פרוסות אחידות)
- צלה בגריל או תנור (180–200 מעלות) למשך 30–40 דקות
- לקצוץ ותבל: שמן זית, מלח, פלפל, שום, חומץ
- שמור סגור עד להגשה
🥩 שלב 2 נתחים עבים בצלייה עקיפה
מה צולים כאן?
פיקניה, שייטל, אנטריקוט , סינטה או טיבון, צ'וריסוס,המבורגר,קבב,עוף כו’.
מה עושים?
- צולים על חום עקיף (140– 160°C בגריל גז 90– 120°C בתנור
- מוציאים מעט לפני מידת העשיה הרצוייה
- נותנים מנוחה בצד
- הצריבה תגיע רק בשלב הסופי בדיוק לפני שרוצים להגיש וזה בדיוק מה שיביא את השואו
🔥 שלב 3 הנתחים המהירים, רגע לפני שהאורחים מגיעים
צולים בצליה ישירה את כל מה שמוכן תוך דקות:
- שיפודים
- צלעות
- סטייקים דקים
- כנפיים
- שקדים
- כבדים ולבבות
איך?
- צלייה ישירה, חום גבוה
- 3–10 דקות סך הכול
- מניחים על קרש
- מוכנים להגשה ברגע שהאורחים מתיישבים
💥 שלב 4 הצגה מול האורחים: הנתחים העבים
כשהאורחים כבר נרגעו, שתו, טעמו
מעלים על הגריל את הנתחים הגדולים לצריבה סופית אשר תיתן אפקט מאיירד ותחמם את הנתח לטמפרטורה מושלמת:
- חום גבוה מאוד
- 1–2 דקות מכל צד
- חיתוך במקום על קרש
- הגשה נוחה ומרשימה
זה גם טעים, גם מרגש וגם נראה פצצה בתמונות.
💡 סיכום למה השיטה הזו מנצחת?
✅ הירקות מוכנים מראש
✅ האורחים מקבלים בשר מהר
✅ הנתחים המרשימים יוצאים בזמנם
✅ ואתה? רגוע, מתפקד כמו שף ולא כמו טבח תחת לחץ
🧠 טיפ של מרפסת הבשר:
"תכנון נכון משנה חיים וכולם נהנים"